1/35 U.S. M55 Quad Mount Machine Guns # dynamo model 35dm001

Dynamo Model
Dynamo Model 35DM001
Bestel
  • Beschrijving

In de doos vind je een zeer gedetailleerde plastic kit, met foto-etsonderdelen en 3D-geprinte resin onderdelen om de WW2 M45-versie of de Vietnam M55-versie van de Quad Mount te maken! Ook bevat deze kit 4 decalopties, gedrukt door Cartograf.

De M45 Quadmount was een gesleept luchtafweergeschut bestaande uit vier .50 kaliber M2 Browning machinegeweren, paarsgewijs gemonteerd aan weerszijden van een gepantserd schutterscompartiment met open bovenkant.

Het systeem werd ontwikkeld door de WL Maxson Corporation ter vervanging van de eerdere M33 twin mount (ook van Maxson). Als de M45 op de M20-trailer werd gemonteerd, stond het bekend als de M55 Machine Gun Trailer Mount, maar dit systeem was nog niet klaar met testen voordat de Tweede Wereldoorlog eindigde.

Hoewel ontworpen als luchtafweerwapen, werd hij ook gebruikt tegen gronddoelen, waar hij de bijnamen 'meat chopper' en 'Krautmower' kreeg. Hoewel de M45 in 1944 geïntroduceerd werd, werden de M45 en M55 ook in de Vietnamoorlog nog gebruikt