Met 10% Pre-Order-Korting

1/12 Lancia Delta HF Integrale Sanremo 1989 # italeri 4712 Pre-order

Italeri
ITA-4712
Pre-Order
    Verwacht oktober
Bestel
  • Beschrijving

Model kit van de Lancia Delta HF Integrale Sanremo 1989 met nieuwe onderdelen en super decal sheet in schaal 1/12!

De sportieve versie van de Lancia Delta Street, de "HF" 4WD, wordt beschouwd als een icoon van rallyauto's. De Delta HF werd geproduceerd in de tweede helft van de jaren 80 en nam van 1987 tot 1988 deel aan het World Rally Championship, won twee wereldtitels en behaalde de eerste plaats in tal van races zoals de prestigieuze Monte Carlo of San Remo Rally.

Zijn evolutie, de Lancia Delta Integrale, deed mee tot 1993, behaalde nog eens 5 wereldtitels voor constructeurs en consolideerde het palmares in de “offroad”-wedstrijden van de Italiaanse fabrikant. Bijgewerkt in tal van esthetische details die hem gespierder maakten, zoals de verbrede spatborden en nieuwe luchtinlaten op de motorkap, werd de HF Integrale ook verbeterd in technologie en motor. Het vermogen van de 1995 cc turbomotor, bijvoorbeeld, werd verhoogd tot 185 pk.

De Lancia Delta Integrale domineerde het World Rally Championship tussen de jaren '80 en het begin van de jaren '90, wat leidde tot de overwinning van vele beroemde coureurs zoals Miki Biasion of Juha Kankkunen.