Met 10% Pre-Order-Korting

1/35 72V6 of 96k6 Pantsir-S1 BAZ-6909 # trumpeter 01087 Pre-order

Trumpeter
TRU-01087
Pre-Order
    Verwacht augustus
Bestel
  • Beschrijving

De 96K6 Pantsir is een Russisch luchtafweersysteem voor korte tot middellange afstand. Het systeem is ontworpen om een breed scala aan doelen te bestrijden, waaronder vliegtuigen, helikopters, drones en raketten.

Het Pantsir-systeem bestaat uit verschillende componenten, waaronder een radar, een controlestation en een reeks lanceerders die zijn uitgerust met raketten en kanonnen. Het systeem maakt gebruik van zowel radar- als optische sensoren om doelen te detecteren en te volgen, waarna de juiste wapens worden gebruikt om deze te vernietigen.

Het Pantsir-systeem heeft een bereik van maximaal 20 km voor raketten en 4 km voor het kanon. Het kan zowel geleide als niet-geleide raketten afvuren en heeft een hoge vuursnelheid van maximaal 40 raketten per minuut.

Het Pantsir-systeem is ontworpen om te worden ingezet op verschillende soorten voertuigen, waaronder gepantserde voertuigen, schepen en vliegtuigen. Het systeem is ook geschikt voor stationaire plaatsing op militaire bases en andere strategische locaties.

Het Pantsir-systeem is in gebruik bij verschillende landen, waaronder Rusland, Algerije, Syrië, Iran, en de Verenigde Arabische Emiraten. Het systeem heeft zijn effectiviteit bewezen in verschillende conflicten, waaronder de oorlog in Syrië en de oorlog in Nagorno-Karabach.