1/16 M50A1 Ontos with Interior # takom 1019

Takom
takom 1019
Bestel
  • Beschrijving

De M50 Ontos was een Amerikaanse lichte tankjager die werd ontwikkeld in de jaren 1950 en in gebruik werd genomen door het Amerikaanse leger in 1956.

De M50 Ontos was uitgerust met zes M40 106mm terugslagloze kanonnen, gemonteerd op een open bovenbouw, die een hoge vuursnelheid en mobiliteit boden. Het voertuig had een bemanning van drie personen en werd aangedreven door een benzinemotor.

Het ontwerp van de M50 Ontos was gebaseerd op de ervaringen van het Amerikaanse leger tijdens de Koreaanse Oorlog, waarbij het gebrek aan effectieve tankjagers de geallieerde troepen in gevaar bracht. De Ontos was bedoeld om in te spelen op deze behoefte en werd ontworpen als een snelle, mobiele tankjager die snel kon reageren op vijandelijke bedreigingen.

Hoewel de M50 Ontos een indrukwekkend vuurkracht had en relatief snel was, had het voertuig ook enkele beperkingen. Het was bijvoorbeeld kwetsbaar voor vijandelijk vuur en had beperkte munitievoorraden. Het voertuig werd daarom voornamelijk gebruikt voor infanterieondersteuning en verkenning, in plaats van voor offensieve operaties.

De M50 Ontos werd gebruikt door het Amerikaanse leger tijdens de Vietnamoorlog en werd uiteindelijk uit dienst genomen in de jaren 1970.

-Alle luiken kunnen in open of gesloten positie worden gebouwd
-Inclusief foto-geëtste en transparante onderdelen
-Loopwielen kunnen bewegen
-5 verschillende markeringen
-Rupsband bestaat uit één onderdeel
-Inclusief een figuur