Met 10% Pre-Order-Korting

1/12 McLaren MP4/4 1988 # meng rs-004 Pre-Order

Meng
meng rs-004
Pre-Order
    Verwacht augustus
Bestel
  • Beschrijving

De McLaren MP4/4 uit 1988 is een legendarische raceauto die wordt beschouwd als een van de beste Formule 1-auto's aller tijden. De auto werd ontworpen door de legendarische F1-ontwerper Gordon Murray en werd aangedreven door een Honda-motor.

De MP4/4 werd bestuurd door de legendarische F1-coureurs Ayrton Senna en Alain Prost en domineerde het Formule 1-seizoen van 1988. De auto won 15 van de 16 races waarin hij werd ingezet, waarmee hij het record voor de meeste overwinningen in één seizoen vestigde.

De auto was opmerkelijk vanwege zijn aerodynamische ontwerp en geavanceerde ophangingssysteem. Het chassis was gemaakt van koolstofvezel, wat destijds een relatief nieuw materiaal was in de F1-wereld. De Honda-motor was ook zeer krachtig en betrouwbaar, wat bijdroeg aan het succes van de auto.

De MP4/4 wordt nog steeds beschouwd als een van de meest iconische en succesvolle raceauto's in de geschiedenis van de Formule 1 en wordt vaak genoemd als een van de grootste prestaties van McLaren en Honda in de F1-wereld.

-Het stuurwiel en de voorwielen zijn verbonden door een stuurmechanisme
-De draagarmen, stuurstangen, trekstangen en stuurkolom zijn metalen onderdelen
-De veiligheidsgordels zijn gemaakt van stof en zijn niet alleen realistisch, maar ook eenvoudig te monteren
-Decals om de auto van Senna of Prost na te bouwen
-Banden zijn gemaakt van vinyl en er zijn foto-geëtste onderdelen inbegrepen om de radiator realistisch na te maken
-De kit komt met carbon-fiber decals en metallic effect decals