1/35 Bergepanther Ausf. G (Full Interior) # takom 2107

Takom
takom 2107
Bestel
  • Beschrijving

De Bergepanzer Sd.Kfz. 179, of Bergepanther, was een zwaar gepantserd bergingsvoertuig gebaseerd op het chassis van de Panzer V Panther, met als eerste productiemodel de Ausf. A.

De ontwikkeling van de Bergepanther begon in 1942 vanwege de behoefte aan een zwaar tankbergingsvoertuig dat zwaardere Duitse tanks aankon, zoals de Panther of Tiger I. Deze hadden over het algemeen tot drie SdKfz 9 Famo halfrupsvoertuigen nodig om ze te bergen in vergelijking met de enkele halfrups die nodig was om een ​​Panzer III of Panzer IV te slepen. Dit maakte de Panther tot de belangrijkste kanshebber voor het nieuwe zwaar gepantserde bergingsvoertuig.

De belangrijkste verschillen tussen de Bergepanther en de originele Panther waren dat de Bergepanther een lier- en kabelsysteem met een maximaal trekgewicht van 40.000 kg had op de plaats van de koepel, en een aan de achterkant gemonteerde spade. Voor defensieve bewapening waren Bergepanthers bewapend met een MG 34 machinegeweer, en ze waren bedoeld om te worden gemonteerd met een 20 mm KwK 38 kanon, maar deze werden zelden gemonteerd.

-Volledig interieur
-Link & lenght stijl rupsbanden
-Alle luiken kunnen worden geopend en gesloten
-Inclusief foto-geëtste onderdelen
-4 typen markeringen