1/35 PL-01 Protoype Polish Light Tank # takom 2127 TNL

Takom
takom 2127
    Tijdelijk niet leverbaar
  • Beschrijving

Gebaseerd op de Zweedse lichte tank CV90120-T, werd de PL-01-concepttank in 2013 gezamenlijk ontwikkeld door Obrum uit Polen en BAE Systems uit het Verenigd Koninkrijk.

Dit artikel is op dit moment niet leverbaar maar hopen wij binnenkort wel weer in ons aanbod terug te zien.

Het motorcompartiment bevindt zich aan de voorkant van de romp en de onbemande koepel heeft de mogelijkheid om een 105 mm of 120 mm kanon te dragen. De PL-01 is ontworpen met veel hoeken om zijn radarsignatuur te verminderen en beschikt over temperatuurgecontroleerde 'wafers' op de romp en koepel, zodat de PL-01 zich kan aanpassen aan de infraroodsignatuur van zijn omgeving, waardoor zijn stealth-capaciteiten worden vergroot.

De nieuwe Poolse tank heeft modulaire, meerlaagse bepantsering van keramisch aramide. Beschadigde pantsermodules kunnen eenvoudig worden vervangen en toekomstige upgrades kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd. De bemanning (commandant en schutter) zit in de romp van het voertuig en het achterste deel van de romp kan worden gebruikt om vier infanteristen te vervoeren.

De romp heeft een hoog niveau van bescherming tegen landmijnen en geïmproviseerde explosieven, ontworpen om explosies gelijk aan 10 kg TNT overal onder de romp te weerstaan. Het frontale pantser met aanvullende pantsermodules biedt bescherming tegen pantserdoorborende patronen van 30 - 40 mm en bescherming rondom tegen pantserdoorborende patronen van 14,5 mm.

-Assembleren van de rupsbanden wordt makkelijker gemaakt d.m.v. een 'jig'
-Alle luiken kunnen open en gesloten worden
-'Link & Length' rupsbanden
-Transparante onderdelen worden meegeleverd
-4 type markeringen