Home » Producten » Landmacht » Tanks » 1/35 Panzer IV Ausf.H with Armor # Academy 13233
Niet leverbaar

1/35 Panzer IV Ausf.H with Armor # Academy 13233

 23,25

De Panzerkampfwagen IV was een Duitse middelgrote tank die eind jaren dertig werd ontwikkeld en tijdens de Tweede Wereldoorlog veelvuldig werd gebruikt.

Niet leverbaar.

Artikelnummer: ACA-13233 Categorieën: ,

Beschrijving

De Panzer IV was de meest talrijke Duitse tank en het op één na meest geproduceerde Duitse gevechtsvoertuig met rupsbanden van de Tweede Wereldoorlog; Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden 8.553 Panzer IV’s van alle versies gebouwd, alleen overtroffen door de StuG III met 10.086 voertuigen.

De Panzer IV zag dienst op alle fronten en was de enige Duitse tank die gedurende de oorlog continu in productie bleef. Het was oorspronkelijk ontworpen voor infanterieondersteuning, terwijl de vergelijkbare Panzer III bedoeld was om gepantserde gevechtsvoertuigen te bestrijden. Toen de Duitsers echter tegenover de formidabele T-34 stonden, had de Panzer IV meer ontwikkelingspotentieel, met een grotere koepelring om krachtigere kanonnen te monteren, dus wisselde hij van rol met de Panzer III.

Verschillende upgrades en ontwerpaanpassingen werden toegepast op de Panzer IV, bedoeld om nieuwe bedreigingen tegen te gaan, waardoor de levensduur wordt verlengd. Over het algemeen betroffen deze het vergroten van de bepantsering of het upgraden van de wapens, hoewel tijdens de laatste maanden van de oorlog, met de dringende behoefte van Duitsland aan snelle vervanging van verliezen, ontwerpwijzigingen ook vereenvoudigingen omvatten om het fabricageproces te versnellen.

Extra informatie

Merk

Schaal

Land

Tijdperk

Online service sinds 1997
Al meer dan 40 jaar dé modelbouwwinkel van Noord-Nederland
Veilig betalen met IDEAL