Home » Producten » Landmacht » Tanks » 1/35 VT 1-2 # Takom 2155

1/35 VT 1-2 # Takom 2155

 49,95

De Versuchsträger 1-2 waren twee Duitse prototypes van twee koepelloze gevechtstanks. Sinds het begin van de jaren 70 werkt een aantal West-Duitse bedrijven aan conceptuele ontwerpen voor een opvolger van de Leopard 1.

Artikelnummer: Takom-2155 Categorieën: ,

Beschrijving

Dit project kreeg de naam Kampfpanzer 3 (KPz 3). Het KPz 3-project was tijdelijk een Brits-Duits gezamenlijk project, totdat het VK zich terugtrok omdat ze een tank met een koepel wilden. De Duitsers hadden de Leopard 2 al ontwikkeld en zagen daarom geen noodzaak voor een andere conventionele tank. Eén van de betrokken bedrijven was MaK, die de VT 1-1 en VT 1-2 ontwikkelde. Het testprogramma eindigde en bewees dat een koepeloze tank met twee kanonnen kon worden gemaakt met voldoende technische inspanning, maar had nadelen in zowel praktisch als tactisch gebruik.

De VT 1-1 was gebaseerd op het verkorte chassis van de geannuleerde MBT-70 tank. Omdat de tank geen automatische laders had, was een bemanning van vier nodig om hem te bedienen. Alle VT-tanks volgden tot op zekere hoogte het traditionele ontwerp van Duitse Jagdpanzers, zoals de naoorlogse Kanonenjagdpanzer. De tank had een driekoppige bemanning die aan de voorkant van de tank zaten, met chauffeur tussen commandant en schutter. De VT 1-2 werd vergeleken met de Leopard 2, waaruit bleek dat de VT 1-2 geen significante voordelen zou hebben ten opzichte van de Leopard 2.

Extra informatie

Merk

Schaal

Land

Tijdperk

Online service sinds 1997
Al meer dan 40 jaar dé modelbouwwinkel van Noord-Nederland
Veilig betalen met IDEAL