1/72 Fluytschip # Kolderstok

Kolderstok
Kolderstok-Fluytschip
Bestel
  • Beschrijving

Model kit Fluytschip in de schaal 1/72.

Het fluitschip mag gezien worden als hét transportmiddel van de 17e eeuw. Waar de naam fluit of fluitschip  vandaan komt is niet met zekerheid te achterhalen. Wel is aannemelijk te maken dat de kenmerkende vorm – een bolle, peervormige romp met sterk ingesnoerde bovenzijde en smalle dekken – een opeenvolging was van kleine ontwikkelingen, in gang gezet aan het einde van de 16e eeuw. Kenmerkend voor het fluitschip is de lange smalle rompvorm en de hoge, invallende boorden aan de achterzijde.

Het model is gemaakt in schaal 1 op 72 en bestaat uit lasergesneden spanten, volledig op maat gesneden linden beplanking en diverse lasergesneden toebehoren.  De diverse ornamenten zijn volledig 3D ontworpen en geprint, met een zeer hoge nauwkeurigheid.  Bouwbeschrijving op basis van foto's, tuigagebeschrijving op basis van foto's en tekening. Het model is inclusief twee bijboten en een (zelfmaak) zeilenset. Het model is voorzien van een basis standaard in het eikenhout.

Dit bouwpakket wordt standaard geleverd met basis houten blokken voor de tuigage, maar kan worden uitgebreid met luxe, authentieke blokken voor een historisch accurater model.

Moeilijkheidsgraad 4 van 4.

Afmetingen van het model in gebouwde toestand: lengte ca. 60 cm, breedte ca. 24 cm, hoogte ca. 55 cm.