1/35 KET-T Recovery Vehicle Based On MAZ-537 Heavy Truck # Trumpeter 01079

Trumpeter
TRU-01079
Nieuw
Bestel
  • Beschrijving

Model kit KET-T Recovery Vehicle based on the MAZ-537 Heavy Truck in de schaal 1/35.

De KET-T is een zwaar bergingsvoertuig. Het is gebaseerd op een MAZ-537 8x8 met hoge mobiliteit. Dit voertuig is uitgerust met speciale bergingsapparatuur. Het kwam in de jaren zestig in dienst bij het Sovjetleger. Ondanks zijn leeftijd is de KET-T nog steeds in dienst bij Rusland en mogelijk enkele andere landen.

De belangrijkste rol van de KET-T is het bergen van verschillende beschadigde, omgevallen, overstroomde of vastzittende 8x8 militaire voertuigen. De KET-T biedt ook onderhoudsservice en sleept voertuigen naar onderhoudseenheden.

Deze zware bergingswagen is uitgerust met een bergingslier met een capaciteit van 15 ton en 100 m kabel. Met behulp van katrolblokken wordt de trekkracht verhoogd tot 46 t. Maximale trekkracht tot 80 t. Herstellier is gemonteerd op een speciaal frame. Dit frame wordt ook gebruikt om kapotte voertuigen op een speciale trekhaak te tillen. Ook zijn er twee krikken die het voertuig stabiliseren tijdens bergingswerkzaamheden. Het sleepframe kan ook worden gebruikt voor het heffen van verschillende lasten met een maximaal gewicht van 1,5 t. Dit voertuig heeft ook een lasuitrusting voor las- en snijwerkzaamheden.