HMS Beagle # Occre 12005

Occre
occre-12005
Nieuw
Bestel
  • Beschrijving

Waarom is de HMS Beagle beroemd?

Charles DARWIN, aan boord van de HMS Beagle, deed uitgevoerd onderzoek dat vervolgens zal leiden tot de ontwikkeling van de theorie van 'Origin of Species'

De reis van de beagle.

Charles DARWIN, schreef een reisdagboek aan boord van de HMS Beagle, tijdens de tweede expeditie van het schip.De HMS Beagle was om verschillende redenen een van de beroemdste schepen van zijn tijd. De beroemdste van allemaal waren zonder twijfel zijn reis van naturalistisch onderzoek, aangevoerd door commandant Robert FitzRoy en met een jonge Darwin aan boord.

Gelanceerd in de rivier de Theems op 11 mei 1820, werd het gebouwd door de Wollwich-scheepswerven. In juli van datzelfde jaar, als onderdeel van de viering van de kroning van koning George IV, was het het eerste schip dat onder de nieuwe London Bridge door voer.

In totaal heeft de HMS Beagle 3 mooie reizen gemaakt. Het was pas op zijn tweede reis, toen Darwin aan boord ging. Van de bijna vijf jaar die deze tweede expeditie duurde, was Darwin drie jaar en drie maanden op het land en achttien maanden op zee.