1/35 Bergepanzer 2 # takom 2122 TNL

Takom
takom 2122
    Tijdelijk niet leverbaar
  • Beschrijving

Gebaseerd op de Duitse Leopard 1-tank, is het Bergepanzer 2 gepantserde bergingsvoertuig ontworpen om de mobiliteit van gepantserde krachten te verzekeren door beschadigde en afgebroken Leopard-tanks te herstellen en te repareren.

Dit artikel is op dit moment niet leverbaar maar hopen wij binnenkort wel weer in ons aanbod terug te zien.

Deze voertuigen worden geëxploiteerd door de logistieke krachten en tankgrenadierbedrijven van de Bundeswehr, evenals door buitenlandse exploitanten van de Leopard 1-tank. Met een gewicht van 40,8 ton werden tussen 1965-1969 ongeveer 480 eenheden geproduceerd.Het voertuig wordt ondersteund door een bemanning van 4: de commandant, bestuurder, machinegeweer en radio-operator. De gelaste constructie biedt dezelfde bescherming als de Leopard 1, met 25-35 mm dik pantser aan de zijkanten en 10 mm pantser op het dak, en biedt NBC-bescherming en een brandwaarschuwings- en blussysteem.

Gevechtsbescherming wordt geboden door een booggemonteerde MG-3 en een dakgemonteerd MG-3 AA-pistool en zes 76 mm rookgranaatwerpers. De Bergepanzer 2 wordt aangedreven door een 830 pk 10 cilinder MTU MB 838 CaM-500 multi-fuel motorpakket met een topsnelheid van 62 km / u met een bereik van 850 km.Het voertuig is uitgerust met een giek voor het heffen van motoren in en uit tanks, evenals een schop- en liersysteem voor het bergen van verzande voertuigen. De Bergepanzer 2 dient tot op de dag van vandaag in meerdere legers over de hele wereld.