1/16 Sopwith Camel # artesania 20351

Artesania
ART-20351
Bestel
  • Beschrijving

Prachtig model van de in de Eerste Wereldoorlog gebruikte dubbeldekker, de Sopwith Camel.

De Sopwith Camel was een moeilijk te vliegen toestel maar in handen van ervaren vliegers bleek het uiterst effectief. Tussen 4 juli 1917 en 11 november 1918 schoten de Sopwith Camels, waarvan er naar schatting 5500 van werden gebouwd, 1.294 vijandelijke vliegtuigen neer, meer dan met andere geallieerde jagers.

Alleen de Duitse Fokker Dr. I driedekker (van de Rode Baron) kon zich enigzins meten met de Camel.

Het model wordt, net als het origineel, gebouwd met houten en en zeer gedetailleerde metalen onderdelen waarmee o.a. de cockpit en de motor in het bijzonder met groot realisme zijn te reproduceren.

De bouw van de Sopwith Camel wordt ondersteund door multimedia, die met 1.000 kleurenfoto's duidelijk alle stappen van de constructie uitleggen. Daarnaast bieden verschillende video's tips, trucs en technieken extra hulp om het model te vervolmaken. Een bouwtekening op schaal 1: 1 geeft het model aan vanuit verschillende invalshoeken.

Als bonus is een acryl standaard toegevoegd met de ( door een laser gegraveerde) naamsvermelding om dit prachtige model te presenteren.

De set bevat meer dan 700 onderdelen. Eenmaal gemonteerd meet het model: spanwijdte 530 mm / lengte 360 mm / hoogte 170 mm (zonder standaard).