1/32 McDonnell Douglas F-15E Strike Eagle # tamiya 60312

Tamiya
tamiya 60312
Gelimiteerd
Bestel
  • Beschrijving

De McDonnell Douglas F-15 Eagle wordt beschouwd als een van de meest capabele tweemotorige jagers ter wereld.

Sinds zijn eerste vlucht in juli 1972 is deze recordbrekende Mach 2.5-jager een maatstaf geweest voor het ontwerpen van straaljagers. In het begin van de jaren tachtig vroeg de luchtmacht aan McDonnell Douglas om hun F-15 jager te wijzigen in een twee-taken vliegtuig dat bekend staat als de F-15E "Strike Eagle" voor gebruik als een lucht-lucht jager, en voor lucht-grond aanvalsmissies Deze nieuwe versie is ontworpen om diep het vijandelijke gebied binnen te dringen en militaire doelen te raken met uiterste nauwkeurigheid. De Strike Eagle maakt gebruik van twee uiterst betrouwbare Pratt & Whitney F100-PW-229-motoren en is specifiek ontworpen als een twee-persoons toestel met een piloot en een wapensysteemofficier. Met het LANTRIN-systeem (Low Altitude Navigation en Targeting Infra-Red voor Night) kan de Strike Eagle 's nachts en bij slecht weer werken. De Strike Eagle kan ook worden gebruikt met een maximale lading van 11 ton en kan de GBU-28 Bunker Buster dragen, een geleide bom die is ontwikkeld om versterkte ondergrondse bunkers te vernietigen. The Strike Eagle werd voor het eerst ingezet in december 1989. Tijdens de Golfoorlog in 1991 toonden 2 squadrons van 48 F-15E Strike Eagles hun kracht als multifunctionele jagers / aanvalsvliegtuigen.

De populaire F-15E Strike Eagle (item 60302) werd uitgebracht in 1993. Sinds deze items zijn uitgebracht, is de F-15E echter uitgerust met een verscheidenheid aan nieuw ontwikkelde wapensystemen. Na de veranderingen in de tijd en de luchtgevechtstechnologie heeft Tamiya zijn uitrusting gemoderniseerd om nauwkeurige replica's van de nieuwste wapensystemen van de F-15E Strike Eagle te maken. De doos bevat onderdelen voor replicatie van de GBU-28 "Bunker Buster", evenals AGM-130 en JDAM geleide bommen en ARAAM lucht-luchtraketten.

Schaal 1/32, totale lengte 600, totale breedte 404 mm. Repliceert op getrouwe wijze de onverschrokken vorm van Strike Eagle. Hoofdonderdelen zoals de romp en vleugels moeten worden vastgezet met schroeven. Het paneel met toegang tot de radiale unit / neus aan de zijkant en het Vulcan kanonluik kunnen na de montage allemaal worden geopend en gesloten. Luifel- en luchtremmen kunnen in de omhoog- of omlaagstand worden gemonteerd. Cockpit, radar en Vulcan Cannon worden allemaal tot in de kleinste details opnieuw gemaakt. Elk landingsgestel is schitterend vervaardigd in spuitgietwerk en de banden zijn gemaakt van synthetisch rubber.