1/6 Pz.Kpfw.II Ausf.C # dragon-75045 TNL

Dragon
DRG-75045
    Tijdelijk niet leverbaar
  • Beschrijving

De allereerste tank in Dragon's 1/6 serie was de Panzer II Ausf.B (Item No.75025), die wereldwijde opwinding veroorzaakte bij de modelbouwers in de 1/6 action figure-community! Nu heeft Dragon het aantal beschikbare Panzer II's verdubbeld met een tweede variant-release! Dit keer is het een Panzer II Ausf.C, een type geproduceerd door Duitsland van juni 1938 tot april 1940.

Dit artikel is op dit moment niet leverbaar maar hopen wij binnenkort wel weer in ons aanbod terug te zien.

Hij werd bemand door een ploeg van drie personen en de Ausf.C was de meest voorkomende variant van de Panzer II-familie. In het torentje bevonden zich een 20 mm KwK.30 kanon en een 7,92 mm MG34 machinegeweer. Panzer II Ausf.C-tanks bevonden zich in de voorhoede van de Duitse inval in Frankrijk in 1940, terwijl een aantal ook naar Noord-Afrika werd gestuurd om te vechten met het legendarische Deutsches Afrika Korps (DAK).

Hoewel de originele tank klein van formaat was, is deze kit gebouwd op 1/6 schaal indrukwekkend en is het een van Dragon's grootste modellen ooit. Het bouwen op deze schaal biedt een geheel nieuwe ervaring voor modelbouwers. Neem bijvoorbeeld de rupsbanden. De bouwer moet de afzonderlijke schakels één voor één samenstellen, net als op de originele tank. Details zijn nauwkeurig weergegeven en er zijn tal van nieuwe componenten zoals de koepel, torentje, glacisplaat en motorkap. Het torentje draait, het kanon kan op en neer, het luik van de commandant kan geopend worden, gewoon perfect om er een Dragon Action Figure in te plaatsen. Verzamelaars zullen zeker ruimte willen vrijmaken om deze sprankelende Panzer II Ausf.C te parkeren!

Features:

- Authentic-looking 2cm Kw.K 30 gun and MG34

- Subtle headlights and detail on hull

- Highly detailed tracks

- Delicate drive sprockets

- Idler wheels and return w/authentic detail

- Well-defined jack and jack brackets

- Jack rest block w/wooden pattern included

- Exhaust shield w/excellent detail

- Engine compartment ventilation grills exquisitely detailed

- Realistic on-vehicle tools

 

 

Gerelateerde Producten