1/72 RAF Centenary Gift Set # airfix 50181

Airfix
airfix 50181
Bestel
  • Beschrijving

Gevlogen door helden worden deze vliegtuigen vaak beschouwd als de meest opwindende machines die door de mens zijn gemaakt en gedurende de afgelopen 100 jaar is de Royal Air Force uitgerust met een aantal van de meest capabele gevechtsvliegtuigen die de wereld ooit heeft gezien.

De Sopwith Camel was zonder twijfel een van de eerste grote jachtvliegtuigen die de wereld had gezien en was verantwoordelijk voor het neerschieten van meer vijandelijke vliegtuigen dan elk ander type tijdens de Eerste Wereldoorlog, ondanks het relatief late begin van de strijd. Snelheid, vuurkracht en manoeuvreerbaarheid in handen van een ervaren piloot was de Camel een geduchte tegenstander en werd de klapper van vele succesvolle RAF-azen.

Wellicht het beroemdste vliegtuig dat ooit de rondsels van de Royal Air Force heeft gedragen, de Supermarine Spitfire, is ongetwijfeld de belichaming van het ontwerp van jachtvliegtuigen, met zijn slanke profiel en zijn opvallende elliptische vleugels, waardoor het een bijzonder mooi vliegtuig is om naar te kijken. Onder deze esthetisch aantrekkelijke buitenkant lag een meedogenloos effectieve vechtmachine die bepalend bleek te zijn tijdens de Battle of Britain. Er werden uiteindelijk meer dan 20.000 vliegtuigen geproduceerd.

Het Spitfire-equivalent van de huidige Royal Air Force is de spectaculaire Eurofighter Typhoon, een van 's werelds meest capabele jagers die alle eigenschappen bezit die zowel de Camel als de Spitfire zo succesvol hebben gemaakt in de strijd. Als de meest effectieve luchtverdedigingsjager ooit bij de RAF, is de Typhoon voorbestemd om de Britse lucht nog vele jaren te beschermen en zal hij hopen een reputatie te verwerven die even voornaam is als die van zijn beroemde vechtende voorvaderen.

De set bevat 12 potjes verf, 2 penselen en lijm.
Schaal: 1:72
Leeftijd Geschiktheid: 8+