Introductiekorting

D32 Stoommachine Elektrisch Verwarmd # wilesco d32

    Pre Order - Verwacht Nov/Dec
Bestel
  • Beschrijving

De Wilesco D32 - Een legende komt terug! --- In een gelimiteerde oplage van 500 stuks!

Eindelijk kan nu ook een nieuwe generatie liefhebbers beschikken over de sterkste Wilesco stoommachie ooit gemaakt, de legendarische D32 wordt na 40 jaar opnieuw uitgebracht.

De zwart gelakte basisplaat in combinatie met de grijs-rode aandrijfplaat en de vernikkelde elementen, geeft de machine een speciale expressie. Het is de eerste elektrisch verwarmde stoommachine met een rokende schoorsteen en veel andere eigenschappen die geen enkele andere Wilesco stoommachine biedt.

Het bedieningspaneel van de D32 is uniek:

De temperatuur-ongevoelige ketel met een capaciteit van 1000 cm3 wordt verwarmd door een elektrische verwarming. De vernikkelde en gepolijste boilerbekleding zorgt voor betere isolatie. De machinewerking wordt geregeld op een overzichtelijk bedienings/controlepaneel. Naast de boilerdruk kan hier ook het toerental van de vliegwielen worden afgelezen. Dit is uniek in het Wilesco programma.

Transmissieas, generator en waterpomp zijn standaard:

De stoomklep regelt de stoomtoevoer naar de twee grootste aandrijfunits van Wilesco, die zelfstandig starten. De dubbelwerkende messing cilinders drijven de permanent geïnstalleerde transmissieas aan, die via het bedieningspaneel gekoppeld kan worden aan de secondaire as. Daarnaast wordt een 12 V generator en een mechanische waterpomp voortdurend aangedreven. De pomp pompt water vanuit een reservoir onder de basisplaat naar de ketel. Het ketelwater kan ook direct via de klep aan de pomp worden afgevoerd. De werking van de machine is helemaal schoon. Ook het condenswater wordt verzameld in het reservoir onder de basisplaat.

Wilesco produceert deze machine in een beperkte oplage van 500 stuks.
Elk exemplaar wordt geleverd hardhouten kist met een hoogwaardig certificaat met een serienummer.

Nadere details over het D32 pakket:
Boilercapaciteit 1000 ccm
elektrische verwarming
echt rokende schoorsteen
bedieningspaneel
twee vliegwielen
stoomafsluiter handwielklep voor het regelen van de snelheid van de vliegwielen
zelfstartende vliegwielen
dubbelwerkende koperen cilinders
permanent geïnstalleerde transmissie-as
lubricatie
manometer met display van 0,50 tot 2,50 bar
toerenteller
mechanische waterpomp met waterafvoerventiel