1/32 Albatros D.III # roden 606

Roden
ROD-606
1072606
Bestel
  • Beschrijving

De Albatros DI en Albatros D.II, geïntroduceerd in 1916, waren twee van de beste vliegtuigen van hun tijd. Ze hadden zeer goede vliegeigenschappen en waren structureel sterk.

In april 1917 behaalde de Albatros D.III het grootste deel van de 150 overwinningen behaald door de Duitsers in de lucht - deze periode is berucht geworden in de geschiedenis van de Grote Oorlog als 'Bloody April'. Nooit had het vliegtuig van de geallieerde landen zo'n zware tol geeist in zo'n korte tijd.
Elke maand verhoogde de firma Albatros samen met de vestiging van OAW de productie van de D.III. Zelfs na het verschijnen van de latere, verbeterde, Albatros DV, bleef de D.III in productie omdat bepaalde kenmerken superieur bleven t.o.v. zijn opvolger. Bij zijn topaanwezigheid aan het front, in oktober 1917, waren in totaal 446 Albatros D.III toestellen in dienst van de Duitse luchtmacht.
Dit type nam deel aan alle grote luchtgevechten van 1917-1918. Zelfs met de komst van de Albatros DV, de Fokker Dr.I en de Fokker D.VII, verdween deze niet uit de voorste linies. Ondanks alle controverses over het vleugelontwerp en de vele ongelukken, werd het overal waar er een conflict was actief ingezet - aan het westelijk front in Europa, in de zinderende hitte van Palestina, of in het koude klimaat van de Oostzee. Van de meer dan 1.300 Albatros D.IIIs gebouwd tijdens de oorlog, overleefde een onbelangrijk aantal vliegtuigen van dit type het einde van de oorlog.
Gerelateerde Producten