Humber Scout Car Mk.I w/twin k-gun - D-day version # bronco 35016

Bronco
bronco 35016
3435016
Bestel
  • Beschrijving

De rol van de Daimler Scout Car werd in 1942-43 uitgebreid met verkenningswerkzaamheden waarna de producent niet meer aan de vraag kon voldoen.

Humber werd gevraagd om bij te springen maar in plaats van de Daimler te kopiëren, produceerden ze hun eigen iets grotere voertuig met behulp van veel componenten die al in productie waren. Het resultaat was de Humber Scout Car MkI, die begin 1943 verscheen.
De Humber Scout Car MkI werd aangedreven door een 87 pk sterke Rootes 6-cilindermotor, die een topsnelheid van 104 km / u op de weg haalde en een bereik had van 320 kilometer. Het pantser was maximaal 14 mm en het gevechtsgewicht was 3.390 kg. Hij was normaal bewapend met een enkele of dubbele .303 Bren licht machinegeweer op een PLM-afstandsbediening op het dak van de auto. Een No19 radio-set werd gebruikt voor communicatie, de Humber had meestal een bemanning van 3, inclusief een radio-opperator.
De Humber werd zeer gewaardeerd door zijn bemanningen, hij was snel, betrouwbaar en het had veel betere weerbescherming dan de Daimler. Hij werd voornamelijk verstrekt aan tank- en pantserwagenregimenten van het Royal Armoured Corps, maar werd ook gebruikt door de infanterie, genie- en artillerie-eenheden. Een totaal van 1.698 Humber SC MkI's werden gebouwd voordat fabrieken begin 1944 met de MkII-versie. De Humber Scout Car MkII had een aangepaste versnellingsbak, maar was verder identiek, in totaal werden er 2.404 gebouwd voor het einde van de oorlog. Humbers werden op grote schaal gebruikt door Britse en Commonwealth-legers ten tijde van de D-Day-landingen, kleinere aantallen dienden in Italië, Griekenland en Palestina. Het Britse leger trok zijn laatste Humbers in de jaren zestig terug.
Gerelateerde Producten