1/35 Schnellboot Typ S-38 # italeri 5620

Italeri
ITA-5620
Bestel
  • Beschrijving

Tussen de twee wereldoorlogen werden verschillende militaire marine programma's opgestart om een snelle boot te ontwikkelen, geschikt om patrouilles en aanvallen uit te voeren.

Nieuwe motoren en technologische oplossingen konden garanderen dat er, vergeleken met de torpedoboten uit de Eerste Wereldoorlog, beduidend betere prestaties en mogelijkheden te verwezelijken zouden zijn. De Duitse Kriegsmarine ontwikkelt het beroemde snelle aanvalsvaartuig S-Klasse in de jaren 1930 waarvan de S-38-versie de meest beroemde zou worden.

Er werden 100 exemplaren van dit bijna 35 meter lange schip geproduceerd dat, volledig geladen, meer dan 100 ton woog. Met dank aan de 12 cilinder Daimler Benz motoren was de S-38 was in staat om een ​​snelheid van 39,5 knopen te bereiken.
Ze waren bewapend met twee 533 mm torpedo-buizen en verschillende soorten geschut. Sommige van de S-38's waren uitgerust met het zeer gewaardeerde 40 mm Bofors snelvuurkanon. Buitgemaakt door de Duitsers in de eerste jaren van de oorlog bleek dat een zeer effectief en krachtig wapen, nog meer gewaardeerd dan de eigen Duitse wapens. Op basis van het technisch betrouwbare S-38 model werd enkele jaren later de S-100 ontwikkeld.

Modellengte: 100 cm
Gerelateerde Producten