Met 10% Introductiekorting

1/72 BT-42 # dragon 7565

Dragon
DRG-7565
    Tijdelijk niet leverbaar
  • Beschrijving

Gebruikt in Finland tijdens de voortzettingsoorlog (1941-44) was de BT-42 iets van een hybride, ontworpen om het tekort aan pantservoertuigen bij het Finse leger op te vangen.

Dit artikel is op dit moment niet leverbaar maar hopen wij binnenkort wel weer in ons aanbod terug te zien.

Ze werden samengesteld uit rompen van buitgemaakte Sovjet BT-7 Model 1937 lichte tanks en Britse 4.5-houwitsers. Deze QF 4.5-inch Mk.II kanonnen waren gedoneerd aan Finland toen het Rusland bevocht tijdens de Winteroorlog (1939-40) waarna ze werden gemonteerd in een nieuw ontworpen koepel. In 1943 werden ze in gebruik genomen.

Het is een volledig nieuw ontwerp in de Dragon Armor Pro-serie in de schaal 1/72. Gloednieuwe gereedschappen zijn gebruikt voor de best mogelijke nauwkeurigheidsniveaus en eenvoudige montage. De bovenste romp, de onderste romp en de koepel worden bijvoorbeeld allemaal geproduceerd als eendelige componenten via slide-mold technologie. De hele plastic kit is een perfecte mix van details en gebruiksgemak. Dit wordt geïllustreerd door de DS-tracks uit één stuk, die zelfs afneembaar zijn net zoals ze op het originele voertuig waren. Hoewel de nieuwe BT-42 een wanhopig Fins ontwerp was dat werd gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog, markeert deze kit het opwindende begin van nieuwe Finse pantserwagens.
Gerelateerde Producten