1/35 StuG.III Ausf.D w/Tropical Air Filter # dragon 6905

Dragon
DRG-6905
Bestel
  • Beschrijving

Dragon had een geweldige reactie op zijn 1/35 StuG.III Ausf.C / D-set (itemnr. 6851) en een nieuwe variatie op het thema is nu beschikbaar.

Het is een uitvoering van de Ausf.D-variant uitgerust met tropische luchtfilters en representeert voertuigen behorende tot Sonderverband zbV 288. Dit was een speciale eenheid die op 1 juli 1941 werd opgericht en die specialisten uit heel Duitsland samenvoegde. De eenheid was oorspronkelijk bedoeld om de weg vrij te maken voor het Deutsche Afrikakorps om de Nijl te bereiken en verder door te stoten naar het Midden-Oosten. Uiteindelijk, ondanks het feit dat Rommel nooit de gewenste doorbraak bereikte, diende de eenheid met StuG.IIIs in Noord-Afrika en nam het deel aan veldslagen als de slag om El Alamein. De voertuigen hadden voorfilters die boven de hoofdluchtinlaten werden geplaatst om de hete en stoffige omstandigheden aan te kunnen.

Deze prachtige StuG.III Ausf.D-kit maakt het voor modelbouwers mogelijk om een ​​voertuig van het Sonderverband zbV 288 te bouwen. Specifieke nieuw ontwikkelde onderdelen zijn uiteraard de cilindrisch gevormde luchtfilters die op het achterste motordek zijn gemonteerd. De bouwer kan niet alleen voertuigen van deze speciale eenheid bouwen, maar ook een normale Ausf.C / D. Net als de voorgangers bevat deze set een compleet 7,5 cm kanon met zijn steun.
Gerelateerde Producten