1/35 IJA-Type-97-Medium-tank-Chi-Ha # dragon 6870

Dragon
DRG-6870
Bestel
  • Beschrijving

De Type 97 was de meest geproduceerde middelgrote tank in de Tweede Wereldoorlog voor Japan. Met een 57mm hoofdkanon en twee Type 97 machinegeweren was deze tank bedoeld als een opgeschaalde versie van het Type 95 voor infanteriesteun.

Een totaal van 2.123 tanks werden geproduceerd tussen 1938 en 1943, waarvan de meeste het 57mm lage snelheid kanon hadden. De Chi-Ha werd gebruikt in de strijd in Mantsjoerije en China maar ook in de strijd tegen de geallieerden.

Het nieuwe 1/35 schaalmodel toont specifiek een vroege productievariant van de mediumtank Type 97, mogelijk de meest bekende Japanse tank uit de Tweede Wereldoorlog. De kit is grondig onderzocht door een Japans ontwerpteam, gebaseerd op onderzoek en metingen van verschillende overgebleven tanks. Dit niveau van onderzoek zorgt ervoor dat het ontegensprekelijk de meest nauwkeurige Chi-Ha is die op de markt verkrijgbaar is. De lay-out van het motordek, de gereedschapskist, de schop, de beugels aan de achterplaat en opvallende flappen op het motorkap zijn allemaal correct afgebeeld voor een tank uit de vroege productie. De kit was zeer geschikt voor glijdende mallen zodat er minder onderdelen nodig zijn. Dit leidt natuurlijk tot een perfecte balans tussen eenvoudige montage en nauwkeurigheid en dat is waar het bij Smart Kits om gaat!
Gerelateerde Producten