1/144 JU-88A/C Luftwaffe, with 2 marking options # minicraft 14729

Minicraft
MIN-14729
Bestel
  • Beschrijving

De Junkers Ju 88 was een twee-motorig gevechtsvliegtuig waarvan de ontwikkeling begon in het midden van de 30-er jaren en werd een van de belangrijkste toestellen voor de Luftwaffe gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Junkers Flugzeug- en Motorenwerke (JFM) ontwierp hem als een zogenaamde Schnellbomber die te snel zou zijn voor jagers uit die periode om hem te kunnen onderscheppen. Tijdens de ontwikkeling en de vroege operationele periodes liep men tegen een aantal technische problemen aan, maar hij werd een van de meest veelzijdige gevechtsvliegtuigen van de oorlog. Net als een aantal andere Luftwaffe-bommenwerpers, diende hij als bommenwerper, duikbommenwerper, nachtjager, torpedo-bommenwerper, verkenningsvliegtuig, zware jager en aan het einde van de oorlog zelfs als vliegende bom.

Het werd een van de belangrijkste vliegtuigen van Luftwaffe. De montagelijn liep voortdurend van 1936 tot 1945 en meer dan 16.000 Ju 88s werden gebouwd in tientallen varianten, meer dan elk ander tweemotorig Duits vliegtuig van de periode. Tijdens de productie bleef de basisstructuur van het vliegtuig ongewijzigd.

Zeer gedetailleerde plastic stukjes gegoten in lichtgrijs en helder.
Bouwenopties "in de vlucht" of op de grond.
2 Cockpitkappen. Voorgeschilderde en heldere
Decals.
Geïllustreerde instructies.

MARKING
Opties: Decals met markeringen voor 2 versies:
1) Ju 88A-4, Duitse Luftwaffe, 6.KG 3, Rusland, 1942
2) Ju 88C-6, Geramn Luftwaffe, 6.KG 3, Rusland, 1943

Schaal: 1/144
Vaardigheidsniveau: 2

Gerelateerde Producten