1/48 Su-17 M3 M4 # kitty hawk 80144 *

Kitty Hawk
kitty hawk 80144
Bestel
  • Beschrijving

De Su-7 was de eerste naoorlogse productiejager uit de Sukhoi OKB fabriek. Ontworpen rond de AL-7F naverbranding turbojet had de Su-7 een neus luchtinname gelijk aan de eerste MiG-straaljagers evenals de eerste Amerikaanse straaljagers.

Zijn vleugels hadden een peilstelling van 60 graden waardoor het vliegtuig goed presteerde op met name transsone luchtsnelheden op grote hoogte. Het grote nadeel van het ontwerp was de behoefte aan lange startbanen. Er moest een betere manier zijn ...

De Su-17 was het resultaat van verschillende pogingen om de vliegsnelheid te verminderen. De oplossing was relatief eenvoudig - verstelbare vleugels. De Su-17 vloog aanvankelijk met de AL-7F motor. Nieuwe productie-Su-17s, te beginnen met de Su-17M (NATO Codename: Fitter C) werden uitgerust met de hogere vermogen AL-21F motor.

De Su-17M3 (NATO Codename: Fitter H) was het resultaat van verschillende verbeteringen ten opzichte van de originele Su-17. Deze variant was gebaseerd op de twee-zits Su-17UM trainer, maar de achterste cockpit werd vervangen door meer avionica en een interne brandstof tank. De dorsale wervelkolom is dieper en zorgt voor extra brandstof en avionica ruimte. De kenmerkende voorste romp verlenging kwam tot stand met de Su-17m2 (NATO Codename: Fitter D).

De Su-17M4 (NATO Codename: Fitter K) was de uiteindelijke productie variant die een verbeterd tactisch navigatiesysteem kreeg evenals andere avionica, gekenmerkt en zichtbaar te herkennen aan de luchtinlaat aan de basis van het kielvlak. De avionics behuizing met aanvullende luchtkoeling werd toegevoegd over de Su-17M3.