1/35 Soviet Black Sea Commando - Krim 1944 # dragon 6457

Dragon
DRG-6457
Bestel
  • Beschrijving

Naarmate de oorlog vorderde werden de Duitse troepen aan het Oostfront geconfronteerd met tegenslag op tegenslag. Eén zo'n nederlaag stond bekend als de Slag om de Krim die tussen 8 april en 12 mei 1944 plaatsvond.

In deze campagne behaalde het Rode Leger de totale overwinning met het afsnijden van het 17e Duitse leger en het verdrijven van alle vijandelijke troepen uit de Krim-schiereiland. De Sovjets gebruikten amfibische landingstroepen en dreven de Duitse eenheden terug tot Sevastopol. Deze stad viel uiteindelijk op 9 mei waarbij een totaal van 97.000 Duitse en Roemeense soldaten werden gedood, gewond of gevangen genomen.

Deze set portretteert vier Sovjet-commando's van de Zwarte Zeevloot. In de Tweede Wereldoorlog waren ongeveer 350.000 mariniers actief, gespecialiseerd in amfibische landingen. Deze set toont elite marine-commando's in hun unieke uniformen. Een van de commando's is gekleed in sluipschutterkleding. Ook beschikken zij over een verscheidenheid aan wapens - waaronder het alomtegenwoordige PPSh-41 machinepistool. Dragon's eerste Sovjet-commando's met veel diorama mogelijkheden!
Gerelateerde Producten