1/35 French Light Tank AMX-13 Chaffee Turret in Algerian War # takom 2063

Takom
takom 2063
Bestel
  • Beschrijving

De lichte Franse tank AMX-13 werd tussen 1953 en 1985 in verschillende uitvoeringen geproduceerd waarna de teller stopte bij ongeveer 7.700 stuks.

Hij werd genoemd naar de ontwerper AMX (Atelier de Construction d'Issy-les-Moulineaux) en had een leeggewicht van 13 ton. De AMX-13 beschikte over een taai en betrouwbaar chassis en was uitgerust met een zogenaamde scharnierende toren, gebouwd door GIAT Industries, het huidige Nexter, met een revolvertypemagazijn. Inbegrepen prototypes en exportversies werden meer dan honderd varianten gemaakt, zoals rijdende artillerie, anti-luchtdoel, bergingsvoertuig, pantserinfanterievoertuig en anti-tank guided missiles (ATGM) drager. Ze deden dienst in het Franse leger en werden geëxporteerd naar meer dan 25 andere landen. De totale productie van de AMX-13-familie bedroeg ongeveer 7.700 stuks, waarvan 3.400 eenheden werden geëxporteerd.

Aanvankelijk werden enige voertuigen omgebouwd als rijopleiding tank en voorzien van de M24 Chaffee koepel waaruit het kanon was verwijderd.
Gerelateerde Producten