1/72 A-10A/C Thunderbolt II # italeri 1376

Italeri
ITA-1376
Bestel
  • Beschrijving

De A-10 werd ontworpen in de koude oorlog en diende in de late jaren 1970 om de Warschaupact Strijdkrachten in Centraal-Europa op gepaste afstand te houden.

Ze kon zich pas daadwerkelijk bewijzen tijdens Operatie Desert Storm in de Perzische Golf in 1991. Later kwam ze nog in actie in Bosnië en Kosovo. In al deze werkelijke gevechtssituaties voldeed de A-10 aan de doelstellingen van de ontwerpers. De Thunderbolt II kreeg al snel de bijnaam "Warthog" of knobbelzwijn. Dit vanwege het lelijke uiterlijk, iets dat zeer gedetailleerd wordt weergegeven in dit model.

De Thunderbolt II is zwaar gepantserd en uitzonderlijk taai. Hij wordt gekenmerkt door de twee General Electric turbofanmotoren en de montage van een van de krachtigste luchtdoelkanonnen waar ooit mee werd gevlogen: de 30 mm. GAU-8 / A Avenger Gatling. Daarnaast kan het toestel een indrukwekkende hoeveelheid bommen en geleide wapens meenemen onder de romp en de vleugels. De A-10 werd voor het eerst ingezet tijdens de Golfoorlog in 1991 en wist meer dan 900 vijandelijke tanks uit te schakelen.

SUPER DECALS BLAD VOOR 4 uitvoeringen

Type: Bombers en verkenningsvliegtuigen
Periode: '90
Land: Verenigde Staten
Ervaring: 3
Model Afm .: 22,6 cm
Gerelateerde Producten