1/6 Honda Gorilla # tamiya 16031

Tamiya
tamiya 16031
Bestel
  • Beschrijving

Begin '60-er jaren pionierde Honda met "vrije tijd motorfietsen" en lanceerde de Monkey.

Deze charmante machine was uitgerust met kleine vijf inch wielen, een stijve ophanging en een uniek op te vouwen stuur zodat hij gemakkelijk in personenauto te vervoeren was. De unieke Monkey was meteen een hit onder de jongeren en ouderen jong van hart. Door de jaren heen onderging de Monkey diverse modificaties zoals de montage van acht inch wielen en een verbeterd veersysteem. In augustus 1978 kreeg de Honda Monkey een grote broer die op passende wijze "Gorilla" werd genoemd.

Onder de benzinetank en zitting heeft de Gorilla fundamenteel dezelfde onderdelen als de Monkey. Het meest bepalende aspect van de Gorilla is haar gezwollen borst, een (te) grote benzinetank met een capaciteit van 9 liter. En terwijl de Monkey was uitgerust met een opklapbare stuur, zat die bij de Gorilla vast. De belangrijkste reden was dat, omdat de Monkey werd ontworpen om in een auto te worden geladen en vervoerd naar de manege, was de Gorilla gemaakt om er te komen op eigen kracht. En terwijl de Monkey vroeg om vervoerd te worden werd de Gorilla ontworpen omm lading te ervoeren, uitgerust met twee grote bagage dragers, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde. De 9 liter benzinetank en het geweldige 70km per liter gebruik gaf een afstand van 630km per tank, ongeveer gelijk met de actie-radius van de meeste personenauto's uit dezelfde periode. De motor was dezelfde als van de Monkey, een 49cc luchtgekoelde eencilinder SOHC motor, die ook werd gebruikt op Honda's best verkopende Super Cub. De Gorilla werd ook uitgerust met een handgeschakelde 4-versnellingsbak, in tegenstelling tot de automatische 3-speed versnelling van de Monkey.

Net als zijn kleine broertje onderging de Gorilla diverse verbeteringen tot 1992, toen de productie werd gestaakt. De populariteit van de machine zou echter niet afnemen en de weinige overgebleven gebruikte Gorillas behaalden nog premium prijzen. In februari 1998 werd de productie hervat en de nieuwe Gorilla werd uitgerust met de grote Monkey koplamp en verchroomde onderdelen op koplamp behuizing, de spatborden en andere onderdelen. Hoewel de voorste bagagedrager was verwijderd werd de grote gastank ongemoeid gelaten en de buddy-seat werd gerestyled voor meer rijcomfort. In januari 1999 volgde de productie van 3500 "Honda Gorilla Spring Collection" machines. Deze versie was bedoeld om te schitteren en was voorzien van verchroomde delen op vrijwel elk zichtbaar deel van de fiets. De benzinetank, de side-cover, de voorvork, de kettingkast, de wielen, de uitlaat bescherming, zelfs het frame en de swingarm glinsteren met prachtig chroom. Dit onmiskenbaar aantrekkelijke exterieur, in combinatie met Honda's betrouwbare aandrijving eronder, beloven een schitterende toekomst voor de grote broer van de Monkey.

Schaal 1/6
Bouwpakket
decals inbegrepen
Bijzonderheid 1 Werkende achtervering.
Bijzonderheid 2 Super gedetailleerde semi-pneumatisch rubber-achtige banden.
Bijzonderheid 3 Heldere onderdelen voor lampglas.
Bijzonderheid 4 Realistische zijstander.

Gerelateerde Producten