1/48 Hawker Hurricane Mk1 Tropical # airfix 05129

Airfix
airfix 05129
Bestel
  • Beschrijving

Hoewel hij vaak werd overschaduwd door de Supermarine Spitfire was de Hawker Hurricane in feite de meest capabele jager van de RAF tijdens de eerste jaren van de Tweede Wereldoorlog.

Hoewel langzamer dan de Messerschmitt Bf109 en met een minder destructieve bewapening was de Hurricane in staat om scherper te draaien en veel schade te absorberen. Tijdens de Battle of Britain was het meest talrijke jager van de RAF, voornamelijk belast met het aanvallen van de Duitse bommenwerpers.

Vele azen zoals Robert Stanford-Tuck, Douglas Bader en Pat Pattle hebben aanzienlijke successen behaald met de Hurricane. Nadat de Battle of Britain voorbij was werden de Hurricanes in de hele wereld gebruikt, van het Midden-Oosten tot Rusland en zelfs aan boord van vliegdekschepen als de Sea Hurricane. Maar de zomer van 1940 zal altijd worden gezien als de glorietijd van de Hurricane.

Veel van de Hurricanes werden 'Getropicaliseerd' en kwamen aan het front met een onder de neus gemonteerd Vokes carburateur stoffilter waardoor het ​​profiel van de Hawker significant veranderde.

Schaal: 1:48
Ervaring: 2
Bouwtijd: 2
Aantal onderdelen: 127
Afmetingen (mm): L200 x B255
Leeftijd: 8+

N.B. Het uiteindelijke product kan licht afwijken van het hier getoonde.

Gerelateerde Producten