1/144 Boeing 720 Starship One # roden 318

Roden
ROD-318
1070318
Bestel
  • Beschrijving

In 1973 kocht de beroemde voormalige Amerikaanse acteur en zanger Bobby Sherman samen met zijn manager Ward Sylvester, mede-eigenaar van kunstenaars agency Contemporary Entertainment, dit vliegtuig van United Airlines met de bedoeling het om te bouwen in een handig en comfortabele 'vliegend hotel' voor het uitvoeren van vluchten tussen steden voor verschillende kunstenaars.

De bekende band Led Zeppelin was de eerste van vele acts die de voordelen van een dergelijke VIP-accommodatie volledig wist te waarderen. Het toestel, inmiddels Starship One gedoopt, werd door hen regelmatig gebruikt.

In 1974 werd Starship One ingehuurd door een andere beroemde 20e eeuwse rockgroep, Deep Purple. Op dat moment verbleef Deep Purple in een kritieke fase van hun carrièrre, zanger Ian Gillan en bassist Roger Glover hadden net de groep verlaten, maar ze werden vervangen door David Coverdale en Glenn Hughes. Met deze nieuwe line-up in 1974 (bekend als 'Mark III') kwam Deep Purple in de Verenigde Staten aan waar het California Jam Rock festival zou plaatsvinden.