1/72 Slag bij Waterloo 1815 - 200 Jaar # revell 02450

Revell
revell 02450 -*-
Bestel
  • Beschrijving

Op 18 juni 2015 is de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo. Napoleon Bonaparte's laatste slag vond plaats in de buurt van het dorpje Waterloo (gelegen in het huidige België).

De nederlaag van de Franse troepen onder leiding van Napoleon door de geallieerde troepen en hun Pruisische bondgenoten leidde tot het einde van het Eerste Franse Keizerrijk. Napoleon zelf werd krijgsgevangen genomen door de Britten en in ballingschap gestuurd naar het Atlantische eiland Sint Helena, waar hij uiteindelijk overleed. Tot aan de dag van vandaag wordt de term Waterloo gebruikt om een verpletterende nederlaag aan te duiden.

De Life Guards werd in de 17e eeuw opgericht en beschouwd als de beste eenheid in het Britse Cavalerie. Blauw was de traditionele kleur van het Pruisische Infanterie uniform. Een Regiment van de Pruisische infanterie bestond uit twee Musketier en één Fusilier Bataljons waaraan twee Grenadier compagnieen werden toegevoegd. De Grenadiers van de Oude Garde vertegenwoordigden de elite van de Napoleontische infanterie. Gevormd uit geselecteerde soldaten die beter waren uitgerust en betaald dan gewone infanterie waren ze altijd trouw aan de keizer.

Verschijning datum Maart 2015
Schaal 1:72
Enkele onderdelen 126
Aantal figuren 107


Gerelateerde Producten