1/48 B-25G Shark Mouth # academy 12290

Academy
ACA-12290
Bestel
  • Beschrijving

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ze op alle fronten ingezet, maar voornamelijk boven de Stille Oceaan: De North American B-25 Mitchell.

De North American B-25 Mitchell (NAVO-codenaam: Bank) was een Amerikaanse middelzware bommenwerper. Er zijn tal van verschillen tussen de opeenvolgende versies, naarmate het ontwerp werd aangepast in de loop van de oorlog. De eerste B-25 had zijn dakgeschutskoepel vooraan bij de cockpit en had aan beide boordzijden geschutsramen. Onderaan had dit type toestel nog een platte buikgeschutskoepel. Onder en opzij van de cockpit waren aan beide zijden 12,7 mm mitrailleurs.

De bekende aanval op Tokio, in april 1942, geleid door luitenant-kolonel Doolittle, was bedoeld om Japan een morele klap toe te brengen en vooral om de Amerikanen een hart onder de riem te steken. Deze aanval werd uitgevoerd met B-25's van dit type. Zij stegen op van het vliegdekschip USS Hornet, een unicum voor deze vliegtuigen die daarvoor niet ontworpen waren.

In de B-25G werd voor het eerst standaard een 75-mm Army M4 kanon gemonteerd, het zwaarste kanon ooit gebruikt in een vliegtuig, om vooruit te vuren door de neus. Dit 75 mm kanon werd aangevuld met twee .50 Browning mitrailleurs aan beide zijden van het kanon.

 

Gerelateerde Producten