1/35 Sd. Kfz. 171 Panzer V Panther # tamiya 35065

Tamiya
tamiya 35065
Bestel
  • Beschrijving

In het begin van 1942 bestelde de Duitse militaire staf een nieuwe tank bij Daimler-Benz en MAN, om het op te nemen tegen de Russische T-34.

De tank moest voldoen aan de volgende specificaties:
Gewicht-35 ton, snelheid-60 km / h; bewapening 75mm lang kanon en bepantsering, 60mm dik voor de romp, 35 mm dik op de achterkant en 100 mm aan de voorzijde van de geschutskoepel.

Vanaf 1943 verscheen er een ongewoon snelle tank op het Europese front die opviel in de Duitse Gemechaniseerde Divisies. Het was de "Panther" medium tank die met zijn formidabele aanvalskracht, snelheid en wendbaarheid al snel een obsessie werd voor de troepen van de geallieerden.

De eerste in massa geproduceerde Panther, type D, was niet uitgerust met een machinegeweer. Na de eerste ervaringen in de strijd werd echter een 7.92mm MG 34 toegevoegd rechts voorin de romp, te beginnen met het type A.

De Panther was zeer succesvol tegen de geallieerden gedurende de tweede helft van de oorlog. Een van de beroemde veldslagen is gevoerd tijdens deze laatste periode tegen de nieuwe Sovjet-JS II zware tank aan het oostfront. De Panther was op dat moment de belangrijkste kracht van "Gross Deutschland" en de sterkste Duitse Gemechaniseerde Divisie stond onder bevel van generaal Hasso Von Manteuffel. Zijn Panthers zouden, naar verluidt, 350 JS II tanks en 20 andere gepantserde voertuigen vernietigd moeten hebben in deze tankslag. Het was een complete eenzijdige overwinning voor de Panther waarmee hij de militaire geschiedenisboeken is ingegaan.

Als je de vraag stelt: "Wat was de beste Duitse tank tijdens de oorlog?" zal de meerderheid van de mensen deze vraag zonder aarzeling met "Panther" beantwoorden.
Gerelateerde Producten