1/35 Jagdpanzer IV L/48 + Kampfgruppe von Luck # cyberhobby 9145

Cyber Hobby
CYB-9145
Bestel
  • Beschrijving

Deze 1/35 set bestaat uit een Jagdpanzer IV L/48 tank destroyer samen met een passende set van 4 infanteristen. Het eerste prototype van de Jagdpanzer IV werd voorgelegd aan de Duitse Führer in oktober 1943 waarop de productie uiteindelijk begon in januari 1944.

Gebaseerd op het chassis, loopwerk en de aandrijving van de Panzer IV, had deze gespecialiseerde tankkiller een laag profiel en een goed hellend pantser. Op de eerste modellen werd een 7.5cm PaK39 L/48 kanon gemonteerd. De kit is uitgebreid met DS Tracks en sticker markeringen zijn beschikbaar voor tanks die vochten aan zowel het West- als het Oost front.

De bijgaande figurenset vertegenwoordigt de Kampfgruppe von Luck. Oberst Hans von Luck van de 21e Panzer Division was betrokken bij het verzet tegen de invasie in Normandië in juni 1944. Op 9 juni werden onder het bevel van Kampfgruppe von Luck de eerste gevechten geleverd tegen de Britse para's.  De Jagdpanzer IV was in actie, samen met Kampfgruppe von Luck, in de Normandische gevechten, dus deze vier soldaten zijn een perfecte begeleiding. Zoals gebruikelijk bij een Orange Box is de set zeer scherp geprijsd.