1/72 Ersatz M10 Panzer Brigades Ardennes 44 # dragon 60529

Dragon
DRG-60529
Bestel
  • Beschrijving

Een van Duitslands laatste stuiptrekkingen in de Tweede Wereldoorlog was het offensief in de Ardennen op 16 december 1944. Tegenwoordig bekend als de Battle of the Bulge was het de bedoeling om de Britse en Amerikaanse troepen in tweeën te splitsen en door te stoten naar Antwerpen. Panzer Brigade 150 had een rol in dit plan.

Deze formatie moest verwarring zaaien met clandestiene pantservoertuigen! Het omvatte vijf Panther Ausf.G tanks fysiek vermomd en geschilderd om op Amerikaanse M10 tanks te lijken. De Panter koepel en opbergboxen aan de achterkant op de romp werden verwijderd en er werd extra plaatwerk aangebracht op de voorkant van de romp en de koepel om de vorm van de Panther te verhullen. De transformatie werd afgerond met een olijf-groene kleurstelling en geschilderde Amerikaanse sterren op de koepel en het frontpaneel. Een handjevol voertuigen werd aangewezen als Ersatz (dwz "plaatsvervanger") van de M10.

Ultimate Armor-serie is een nieuwe modellenreeks van Dragon Armor met ongewone en zeldzame soorten voertuigen zoals de Ersatz M10 hier gepresenteerd. Deze unieke items zullen voldoen aan de eisen van de veeleisende verzamelaars. Veel van dergelijke zeldzame gevechtsvoertuigen zullen binnenkort volgen. Blijf op de hoogte!