1/35 Rommel and his Staff (N.Africa 1942) # dragon 6723 TNL

Dragon
DRG-6723
    Tijdelijk niet leverbaar
  • Beschrijving

Erwin Rommel is een van de beroemdste en meest gerespecteerde Duitse militaire commandanten van de Tweede Wereldoorlog. Geboren in 1891, werd hij de 'Desert Fox' genoemd vanwege zijn heldendaden in Noord-Afrika, want dit was de arena waarin hij de legendarische status bereikte.

Dit artikel is op dit moment niet leverbaar maar hopen wij binnenkort wel weer in ons aanbod terug te zien.

 Hij leidde het Deutsches Afrikakorps met grote professionele vaardigheid vanaf 1941 toen de Italiaanse strijdkrachten de touwtjes in handen hadden. Ondanks het feit dat hij over minimale middelen beschikte, slaagde de Duitse veldmaarschalk erin om Tobruk te belegeren en in te nemen en door Noord-Afrika naar Egypte te trekken. Enkele van de belangrijkste veldslagen van deze tijd waren bij El Alamein tegen zijn aartsvijand Bernard Montgomery. Tenslotte was het Afrikakorps, als gevolg van verwoeste aanvoerlijnen en een tekort aan personeel en uitrusting, gedwongen om de strijd in mei 1943 op te geven.

De vier figuren in de doos zijn prachtig in plastic weergegeven, en Rommel's figuur biedt een buitengewoon goede gelijkenis. Hij is gekleed in zijn karakteristieke leren overjas en hij wordt in een typische pose getoond terwijl hij zijn leger met volmaakte vaardigheid leidt. Zijn drie stafofficieren zijn gebaseerd op fotografische bronnen, dus ook zij bezitten realistische houdingen. Alle dragen uniforme elementen die kenmerkend zijn voor de periode en het woestijntheater. Hoewel ze niet met persoonlijke wapens worden geleverd, hebben ze wel dergelijke items zoals een verrekijker bij zich en dragen ze hun medaille decoraties en hoeden. Het scherpe weergave van deze figuren brengt spuitgieten tot de uiterste grenzen van zijn mogelijkheden. Deze 1/35 figurenreeks van Rommel en zijn staf in actie leent zich uitstekend voor een dramatische Noord-Afrikaanse diorama-scène.

Gerelateerde Producten