1/35 U.S. M1A2 SEP Abrams TUSK II # tamiya 35326

Tamiya
tamiya 35326
Bestel
  • Beschrijving

Tijdens de invasie van Irak in 2003 zette de VS zijn nieuwste M1A2 Abrams Main Battle tanks in en deze bleven in gebruik tijdens de daaropvolgende bezetting periode.

Vanwege de gevaren van RPG's en geïmproviseerde explosieven (IED's) in de stedelijke omgeving werden de tanks opgewaardeerd met meer bescherming in de vorm van Tank Urban Survival Kits (TUSK I) in 2004.

Deze opwaardering bestond o.a. uit een reactief pantser op de romp zijkanten, de onderzijde werd versterkt als extra bescherming tegen landmijnen, een M2 machinegeweer werd gemonteerd boven de kanonsloop,  de bemanning kreeg infraroodcamera's  en een externe telefoon voor de communicatie met de begeleidende infanterie. Een verdere verbetering werd doorgevooerd met het TUSK II pakket waarin de tegel-vormige reactieve pantserplaten op de koepel en de romp zijkanten, een gepantserd schild voor de commandant en een achteruitrijcamera.  De TUSK kits konden alleen worden geïnstalleerd aan het front i.v.m. het reactieve pantser. De installatie in een veld depot duurde ongeveer 12 uur. 

Specificaties en functies
1/35 schaal plastic model assemblage kit van de laatste M1A2 SEP Abrams.
Bevat onderdelen voor zowel TUSK I en II TUSK functies weer te geven.
Gedetailleerde onderdelen zoals de gepantserde schilden voor de commandant en lader en vat gemonteerde M2 ​​machinegeweer zijn inbegrepen.
Ingewikkelde krommen van de reagerende pantsering tegels worden nauwkeurig gereproduceerd.
Wordt geleverd met een commandant en een lader figuur, zowel afgebeeld met kogelvrije vesten.
Twee markering opties voor TUSK I en een markering optie voor TUSK II uitgeruste tanks inbegrepen.

Gerelateerde Producten