1/144 Air Force one # dragon 14703

Dragon
DRG-14703
Bestel
  • Beschrijving

1/144
Een van de bekendste vliegtuigen van tegenwoordig is de Air Force One, de naam twee Boeing 747's ontworpen om de Amerikaanse president te vervoeren. De roepnaam 'Air Force One' kan in feite verwijzen naar de vliegtuigen die de president aan boord heeft, maar de term wordt vaak als synoniem gebruikt voor dit specifieke paar vliegtuigen.

Het eerste speciale presidentiële vliegtuig was een C-54 Skymaster, een kleintje vergeleken met de twee geavanceerde Boeing 747-200B vliegtuigen die de Verenigde Staten gebruiken sinds 1990. Deze op maat gemaakte toestellen staan bekend als de Boeing VC-25A, met allerlei geheime commando-en communicatie-apparatuur aan boord. In een oorlog scenario zou de president in de lucht kunnen blijven en op een veilige manier kunnencommuniceren met zijn strijdkrachten en regeringsapparaat. De twee VC-25As worden bediend door de 89e Airlift Wing op Andrews Air Force Base in Maryland.

Dragon heeft een spannende nieuwe 1/144 schaal bouwdoos van Air Force One gemaakt. Het model van dit zeer geheime vliegtuig heeft een gedetailleerde interieur, inclusief de cabine met een lay-out in overeenstemming met haar gespecialiseerde presidentiële functie. Deze kit maakt het mogelijk om modelbouwers intiem kennis te laten maken met een van de beroemdste vliegtuigen in de wereld. Uiteraard zijn de vleugels, motoren en romp zeer goed gedetailleerd. De kit wordt zelfs geleverd met speciale accessoires, zoals een mobiele trap en zelfs een schaal gemaakte presidentiële figuur. Het is niet gemakkelijk om dit toestel te zien te krijgen, laat staan om aan boord te komen, deze Amerikaanse presidentiële vliegtuig, maar nu kunnen modelbouwers zelf hun persoonlijke Air Force One bezitten!

Eigenschappen:

Gedetailleerde romp, precies op schaal en met de juiste vorm
Modelstander bijgevoegd
Hutdeuren gegoten met holle ramen
Realistische communicatie kamer
Details van het presidentiele kantoor
Cargo deur kan open / gesloten worden gemonteerd  
Gastenverblijf en conferentieruimte
Volledige cockpit interieur - piloten stoelen en instrumentenpaneel
Volledige crew lounge
Jet uitlaten met transparante delen 
Transparante vleugels met voorgevormde constructie-elementen zichtbaar
Vleugels zijn correct gevormd
Landingsgestel kan worden gemonteerd in taxistand of in gevouwen positie
Instaptrappen inbegrepen