1/35 German Neubaufahrzeug(Rheinmetall) # trumpeter 05528

Trumpeter
TRU-05528
Bestel
  • Beschrijving

De ontwikkeling van het Neubaufahrzeug (Duits voor nieuwbouw voertuig) begon in 1933 toen de toenmalige Reichswehr een contract gaf voor de ontwikkeling van een Grosstraktor (zware trekker) aan zowel Rheinmetall als Krupp.

Beide ontwerpen leken veel op elkaar, het belangrijkste verschil zat in de plaatsing van de wapens. Beide waren bewapend met een 75 mm KwK L/24 kanon in de koepel en secundair een 37 mm KwK L/45. In Rheinmetall's ontwerp was de 37mm gemonteerd boven het 75 mm KwK L/24 kanon, terwijl Krupp deze vuurmonden naast elkaar positioneerde. Op beide ontwerpen waren extra koepels gemonteerd aan de voor- en achterkant van de hoofdkoepel. Dit waren enigszins aangepaste Panzer I koepels met de standaard machinegeweer bewapening.

Rheinmetall's ontwerp werd aangeduid als de PzKpfw NbFz V ( 'Panzerkampfwagen Neubaufahrzeug V') en het Krupp ontwerp als de PzKpfw NbFz VI. Het was de bedoeling dat deze ontwerpen de rol van de zware tank in de gepantserde krachten zou vervullen, maar het ontwerp bleek te ingewikkeld en onbetrouwbaar te zijn. De ontwikkeling werd echter voortgezet om ervaring op te doen met meervoudige koepel tanks.

Artikel nr: 05528
schaal: 1:35
Afmeting: Lengte: 195.2 mm Breedte: 82.87mm
Aantal onderdelen: 1120+
Delen van Metaal: kanonsloop
Foto ets onderdelen: 2 stuks
Onderdelen: 14 gietbomen, koepel, lagere romp, bovenste romp en losse trackschakels
Verfschema: Duitse leger
Leverbaar sinds: 2011-06

Gerelateerde Producten