1/35 FH18/40/2 (sfl)auf G.W.Pz.Kpfw.III/IV (smart kit) # dragon 6710

Dragon
DRG-6710
Bestel
  • Beschrijving

Duitsland heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog een aantal verschillende zelfrijdende houwitsers ontworpen, maar niet allemaal zijn ze in productie gegaan. Een van de interessantere types was de le.FH.18 / 40/2 auf.Pz.III / IV Sfl.

Met een naam die zo ingewikkeld is als dit, is het niet verwonderlijk dat het niet algemeen bekend is! Het betrof een voertuig van 25 ton waarop in de gevechtruimte een 10,5 cm le.FH.18 / 40/2 infanterie-houwitser werd geplaats. De gevechtsruimte aan de achterkant van de romp was open, zodat de houwitser kon worden verwijderd en worden gebruikt als getrokken geschut.

Alkett / Rheinmetall-Borsig voltooide in maart 1944 een prototype in directe concurrentie met de Heuschrecke 10 van Krupp. Uiteindelijk werd besloten dat het gebaseerd zou worden op een Geschutzwagen IV (Hummel) -chassis en het werd ontworpen om 80 munitie-rondes te dragen en te werken met een vijf koppige bemanning. De productie zou volgens planning in februari 1945 beginnen, maar er zouden geen voertuigen zijn geproduceerd.

Dit was een uniek ontwerp en Dragon heeft het een heel speciale behandeling gegeven. De enige onderdelen die van andere kits komen zijn de wielen, de Magic Tracks en sommige OVM-items - alle andere onderdelen zijn gloednieuw ontwikkeld! De le.FH.18 houwitser geïnstalleerd in het gevechtsruimte met open bovenkant is een gloednieuwe creatie. Als ze willen, hebben modelbouwers de keuze om dit infanterie-kanon samen te stellen als een gesleepte houwitser waaraan de wielen en poten bevestigd zijn. Het gevechtscompartiment zit vol details - de kanonbevestigingen, munitieopbergrekken en opbergbakken zijn er allemaal. De onderste romp is gemaakt als één stuk. Dit is een verbluffende Smart Kit van een nieuw voertuig met een uniek stukje geschiedenis waarover je vragen kunt verwachten. 

Features:

- Newly tooled leFH18/40/2 features full detail

- Newly tooled gun platform authentically produced

- Newly produced turret made by slide mold

- Delicate upper hull and fully detailed on hull bottom

- One-piece slide-molded lower hull w/exquisite detail

- Turret contains intricate interior details

- Ammunition assembled in ammo racks

- Armored shield mounted on turret

- Stowage locker included in turret

- Delicated gun sight reproduced

- Realistic gun has full detail

- Slide-molded hollow gun barrel w/finely detailed muzzle brake

- Gun can be separately assembled in either travel or combat version

- Gun trail stowed on hull rear

- Gun wheels included

- Intricate engine deck w/ventilation grill

- Brake-cooling inlets produced for frontal plate

- Magic Tracks reproduced