1/72 Zeppelin Staaken R.VI (Schul, 27/16) # roden 055

Roden
ROD-055
1070055
Bestel
  • Beschrijving

De Zeppelin Staaken R.VI was 's werelds eerste in serie geproduceerde strategische bommenwerper, in 1916 ontwikkeld door een groep ontwerpers en ingenieurs onder leiding van Ferdinand Graf von Zeppelin. Het was in elk opzicht een buitengewoon vliegtuig voor die tijd.

Er was geen leidraad voor het ontwerpen van dergelijke machines en dat is waarom er veel beslissingen moesten worden genomen en wijzigingen worden doorgevoerd tijdens het bouwproces. Echter, naast de structurele en technische problemen waar de ontwerpers van deze gevleugelde reuzen mee te kampen hadden was er ook een productie probleem omdat de regering een eerste bestelling had geplaatst voor 15 exemplaren. Zeppelin had hiervoor niet voldoende capaciteit dus werden andere bedrijven gecontracteerd om een deel van de productie over te nemen. In december van 1916 verdeelde het Duitse Militaire Air Command (Idflieg) de bestelling als volgt: Zeppelin zou drie machines produceren, Albatros OAW ook drie, Aviatik drie en bij Schütte-Lanz 6 stuks. Tijdens de productie werd duidelijk dat Schütte-Lanz niet in staat was om de opdracht volledig uit te voeren, hier de bestelling werd teruggebracht van 6 naar 3 toestellen en bij de Zeppelin fabrieken de productie verdubbeld werd van 3 naar 6 eenheden.

De R.27/16 werd gebouwd door Schütte-Lanz  en werd aangedreven door Mercedes D.IVa motoren. Hij werd aan de Rfa 501 geleverd op 23 januari 1918 en vloog aanvallen tegen Engeland onder het bevel van Hptm. Schoeller. Hij ging verloren in maart toen, op de vlucht terug uit Engeland, de brandstofleidingen bevroren. Met een opmerkelijke lange glijvlucht bereikte het toestel echter België waar het een noodlanding maakte. Alle bemanningsleden overleefden.
Ten minste zes van de R.VI's overleefden de Grote Oorlog. Ze werden vernietigd in overeenstemming met de voorwaarden van de wapenstilstand overeenkomst van Versaille. Het enige dat overbleef is een gondel van de R.35 die in een museum in Krakau nog te zien is. Ondanks de hoge verwachtingen van Graf Zeppelin bleken deze Duitsland reuzen niet in staat om het verloop van de oorlog te beïnvloeden. Echter, de R.VI blijft een uitstekende prestatie en veel van de ingenieurs die zich er mee bezig hielden, zoals Claudius Dornier, zouden nog een gevierde carrière krijgen in de luchtvaart.