1/35 IJN Type 2 (Ka-Mi) Amphibious Tank # dragon 6678

Dragon
DRG-6678
Bestel
  • Beschrijving

De "Ka-Mi" was de eerste amfibische tank gebruikt door de Japanse Keizerlijke Marine (IJN). Hij werd ontworpen voor de Japanse landingstroepen voor amfibische invasies van Pacifische eilanden zonder havenfaciliteiten. De productie begon in 1942 en er werden in totaal 184 Type 2 tanks gebouwd.

Bij gebruik in water werden grote pontons aan de glacisplaat en het achterdek bevestigd om het een topsnelheid van 10 km / h te geven. Deze pontons konden worden afgeworpen zodra het land was bereikt.

De kit is nauw gebaseerd op metingen van een overlevende tank op Peleliu (het huidige Palau), het toneel van woeste gevechten eind 1944. Dat zorgt ervoor dat deze set van de Type 2 tank zonder zijn drijfpontons nauwkeurig gedimensioneerd is. Deze kit is geproduceerd volgens de hoogste Dragon-normen, met veel gebruik van dia-mallen om haarscherpe details mogelijk te maken. De componenten van de bovenromp en de onderste romp zijn uit één stuk. De Ka-Mi bevat ook DS-tracks voor eenvoudiger montage. Dit is een zeer goed pakket van een zeer zeldzaam en fascinerend onderwerp!
Gerelateerde Producten