1/35 Pzkpfwg MK III 749(e) Valentine MK III # miniart 35100

Miniart
MNA-35100
Bestel
  • Beschrijving

Door Duitsland buitgemaakte Britse Valentine tanks werden aangepast en bij het Afrika Korps ondergebracht waar ze opereerden onder de aanduiding Infanterie Panzerkampfwagen Mk III 749(e).

De Valentine was een infanterie tank geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 8.000 werden geproduceerd in elf uitvoeringen, plus verschillende gespecialiseerde varianten, goed voor ongeveer een kwart van de Britse tankproductie in oorlogstijd. De vele varianten omvatten geklonken en gelaste constructies, benzine- en dieselmotoren en een toenemende zwaarte van de bewapening. Ze werden in grote hoeveelheden aan de USSR geleverd en onder licentie in Canada gebouwd. Ontwikkeld door Vickers, bleken ze zowel sterk als betrouwbaar te zijn.

Wijzigingen in het ontwerp van de toren, het naar voren schuiven van de voorste torenplaat en een grotere achterste uitstulping, gaven ruimte voor een lader om de taken van de commandant te verlichten. Het zijdelingse pantser werd verkleind van 60 mm tot 50 mm om gewicht te besparen.

De set bevat een model van een Valentine tank en 3 figuren.
760 Onderdelen
Gerelateerde Producten