1/35 Ostfront Winter Combatants 1942-43 # dragon 6652

Dragon
DRG-6652
Bestel
  • Beschrijving

Geconfronteerd met zware milieu- en klimatologische omstandigheden, was het leven aan het oostfront tijdens de Tweede Wereldoorlog om deze redenen alleen al buitengewoon hard.

Voeg daarbij de hevige gevechten tussen de twee hoofdrolspelers - de Duitsers en de Russen - en dit veranderde in het grootste en meest wrede oorlogstheater in de menselijke geschiedenis. Het gevecht was woest en destructief, met bijna de helft van het geschatte dodental van de WWII van 70 miljoen op het oostfront. Meer dan 5 miljoen Axis-troepen stierven, samen met ongeveer 9 miljoen Sovjets, en tot 17 miljoen burgers. De oorlog aan het Oostfront was de meest doorslaggevende van WO II en het was vooral het Russische verzet dat de uiteindelijke nederlaag van Duitsland in 1945 teweegbracht.

Het is dit gedenkwaardige conflict dat wordt weerspiegeld in de nieuwste figuren van Dragon. De 1/35 set komt met een nieuwe benadering in die zin dat het soldaten vertegenwoordigt van beide kanten van de gevechten. Er zijn twee Russische en twee Duitse figuren - elk voorbereid op de ontberingen van brute gevechten aan het "Ostfront". Om hen de winter door laten te komen zijn de Duitsers en Russen gekleed in een verscheidenheid aan winteruniformen, waarbij elk kledingstuk nauwkeurig in miniatuur wordt weergegeven. De vier figuren zijn zorgvuldig geposeerd om ze een ​​natuurlijk uiterlijk te geven en hun mate van gedetailleerde weergave is inderdaad erg goed dankzij de bekende spuitgietexpertise van Dragon. De soldaten zijn ook uitgerust met een verscheidenheid aan wapens die meestal op het oostfront worden gebruikt. Elke figuur heeft zijn eigen unieke kenmerken en ze zouden zeker ideale onderwerpen zijn voor een individueel tafereel. Aan de andere kant is er geen limiet aan hoe modelbouwers en diorama-makers ze kunnen gebruiken in een geschikte winterscène ergens aan het bittere oostfront.
Gerelateerde Producten