1/35 Pz.Kpfw,III Ausf.E,France 1940 (smart kit) # dragon 6631

Dragon
DRG-6631
Bestel
  • Beschrijving

Tijdens de vroege Blitzkrieg-campagnes in Polen en Frankrijk was de Panzer III een vitaal bezit, hoewel er op dat moment slechts enkele honderden beschikbaar waren.

Ze waren ook prominent aanwezig bij de invasie van Rusland, waarbij de Panzer III numeriek de belangrijkste tank voor Duitsland was. De eerste in massa geproduceerde versie van de Panzer III was de Ausf.E, uitgerust met een 3.7cm KwK 36 hoofdkanon van 46.5 kaliber, evenals drie MG34 machinegeweren. De Torsion Bar-ophanging was gestandaardiseerd op de Ausf.E in plaats van de bladveren die op eerdere varianten werden gebruikt en hij werd aangedreven door een nieuwe 300 pk Maybach HL120TR-motor gekoppeld aan een 10-versnellingsbak. De productie van de Ausf.E begon in december 1938 en een totaal van 96 tanks werden geproduceerd tot oktober 1939. Met 19,5 ton was de Ausf. E aanzienlijk zwaarder dan zijn voorgangers.

Dit nieuwe 1/35 Smart Kit model van dit specifieke Duitse tankontwerp heeft nieuw ontwikkelde wielen, zes per zijde. Deze wielen verschillen van die op de Ausf.F-set (art.nr. 6632). Andere nieuwe onderdelen om deze specifieke variant na te maken, zijn de nieuwe zijplaten. Deze kit is zorgvuldig onderzocht en uitgevoerd en het is een must-have voor modelbouwers die op zoek zijn naar een diorama uit het Blitzkrieg-tijdperk. Deze Smart Kit wordt eenvoudig samengesteld, waarbij de Pz.Kpfw.III Ausf.E vooral relevant is voor een gevechtsscène in Frankrijk in 1940, zoals afgebeeld op de inspirerende illustratie van Ron Volstad.