1/35 Pz.kpfw. IV ausf. G - production1943 # dragon 6594

Dragon
DRG-6594
Bestel
  • Beschrijving

Dragon heeft al een ongeëvenaard assortiment Panzer IV plastic kits in schaal van 1/35. De nieuwste is geen hergebruik van vorige kits, want het vertegenwoordigt een late productie-variant van de Panzer IV Ausf.G.

Deze kit vertegenwoordigt eigenlijk een voertuig vervaardigd in april-mei 1943, en die op tijd aankwam aan het oostfront voor de enorme slag bij Koersk. Er waren meer dan 800 Pz.Kpfw.IV G-tanks in Army Groups Centre en South ten tijde van de Koersk-strijd.

Als uniek model op zich beschikt deze Ausf.G apr-mei 1943 productieset over een aantal volledig nieuwe onderdelen. Deze nieuwe componenten omvatten het torentje, geschutskoepels, zijbepantsingsplaten, spatborden, extra pantserplaten, frontplaat en zijplaten beugels. De pantserplaten aan de zijkant zijn gemaakt van metaal om een ​​exacte weergave van die op het originele voertuig mogelijk te maken. Dit is een Smart Kit, die de modelbouwers verzekert van een goed ontworpen product dat eenvoudig te monteren is en toch boordevol details zit. Met deze specifieke kit kan de modelbouwer een nieuwe Panzer IV G-tank maken, precies zoals het in de grote Koersk-confrontatie was.

- Nieuw ontworpen voorpantser en mantel
- Krupp-overlappende versie van pantserrok-pantserplaat is nieuw bewerkt
- Nieuw uit één stuk vervaardigd drievoudig glijgevormd torentje voor Pz.Kpfw.IV Ausf.G
- Nieuw gemonteerde zijschermen met patroondetails op zowel boven- als onderoppervlakken
- Zeer goede details op nieuw geproduceerde rompachterzijde
- Nieuw ontworpen zijplaten beugels
- Nieuw ontworpen zijplaten geproduceerd in metaal voor schaaldikte
- Nieuw koepeldak weergegeven met pantserplaat beugels
- Eendelige bovenste romp 2-zijdig glijgegoten met nieuw motorkapontwerp
- Nieuwe behuizing voor bestuurder en radioman met spatbescherming