1/35 US M4A1 DV - Smart Kit # dragon 6404

Dragon
DRG-6404
Bestel
  • Beschrijving

Deze Sherman uit de vroege stijl draagt de naam "US M4A1 DV" (DV staat voor Direct Vision). De M4A1 had een gegoten romp en het was het eerste Sherman-productietype dat de Lima Locomotive Works, Ohio, in februari 1942 verliet, kort nadat de VS in WOII werden betrokken.

In feite zijn de direct-vision-slots al snel uit het ontwerp geëlimineerd, omdat de sleuven werden beschouwd als een ballistische zwakte in het ontwerp van de romp. Deze Amerikaanse tanks vochten in Noord-Afrika na de landing van Operatie Torch in Tunesië, inclusief zulke beroemde veldslagen als die van de Kasserine Pass. Ze namen later ook deel aan de invasie van Sicilië en vochten in Italië.

Deze kit integreert alle superieure details van de El Alamein Sherman (artnr. 6447) met een aantal unieke kenmerken voor deze M4A1-tank onder Amerikaans commando. Er zijn nieuwe voor- en achterspatborden gemaakt van foto-geëtste onderdelen om een juiste schaaldikte weer te geven. De motorkap heeft een nieuwe indeling met nieuwe railgrepen. Een brede selectie van foto-geëtste metalen onderdelen en items zoals T41 tracks gemaakt van DS garanderen een aangename bouw. Deze opwindende nieuwe kit biedt modelbouwers de mogelijkheid om vroege Sherman-gevechten te ensceneren in een Noord-Afrikaanse of mediterrane scène.
Gerelateerde Producten