1/35 Sp.Artilleriewagen + crew # cyberhobby 9120

Cyber Hobby
CYB-9120
Bestel
  • Beschrijving

Op zowel de westelijke als oostelijke fronten vertrouwde Duitsland zwaar op een uitgebreid spoorwegnet om zijn oorlogsmachines te leveren en te versterken.

Eindeloze konvooien van treinen vervoerden gepantserde voertuigen en vrachtwagens, munitie, soldaten, voedsel en diverse benodigdheden naar de frontlinie. Deze vitale spoorlijnen waren echter kwetsbaar voor aanvallen vanuit de lucht evenals de activiteiten van partizanen en verzetsbewegingen. Vooral aan het oostfront konden partizanen aan de toevoerlijnen in bezette gebieden ravage aanrichten, en aanvallen op treinen en spoorlijnen waren aan de orde van de dag. Om dergelijke ontwrichtende activiteiten tegen te gaan, produceerde Duitsland een aantal gespecialiseerde spoorwegvoertuigen om de partizanen te verslaan. Een van deze voertuigen was de Schwerer Panzerspahwagen (s.Sp.) Artilleriewagen.

Cyber ​​Hobby brengt een Artilleriewagen op schaal 1/35 uit als een Orange Box-artikel. Dit voertuig had een torentje van een Panzer III dat op een gepantserde romp was geplaatst die was voorzien van spoorwegwielen. Dit torentje had een 7,5 cm lang Kw.KL/24 kanon met korte loop dat partizanen met hoog explosieve rondes kon uitschakelen. Er waren ook meerdere machinegeweren, uitgerust voor all-round verdediging. Gecombineerd met zijn gepantserde platen maakte deze vuurkracht de Artilleriewagen een formidabele tegenstander voor elke partizanengroep die een bevoorradingstrein in handen probeerde te krijgen. Als een Orange Box-item bevat de kit ook een aantal bemanning-figuren die klaar zijn om het voertuig en het torentje te bevolken. Orange Box staat bekend om zijn prijs-kwaliteitverhouding, en daarom bevat de set ook een lengte spoorweg en bijbehorende bedding.
Gerelateerde Producten